Viktig informasjon

Lading og oppbevaring av LiPo-batterier

ALLE skal bruke LiPo-ladepose, og det bør benyttes uansett hvor du til vanlig lader dine batterier.

I Drammen RC Klubb sine lokaler skal det kun lades på laderommet!

LiPo-batterier som får en kjemisk reaksjon, oppfattes som en brann og utvikler en ekstrem varme. Forskjellen på en «vanlig brann» og en kjemisk reaksjon, er at den kjemiske reaksjonen ikke trenger oksygen for å eskalere. Det nytter ikke å slukke LiPo-brann med vann eller skum, det eneste som kan dempe faren for omgivelsene er fuktig sand. Sanden legges over batteriet til batteriets kjemiske reaksjon er ferdig. Brannslukker bør holdes klar til bruk i tilfelle noe rundt batteriet antenner.

Når du lader, må du påse at du har stor nok ladepose slik at hele batteriet befinner seg i ladeposen, og den skal lukkes igjen med borrelåsen. Den er ikke til nytte hvis den ikke lukkes helt igjen under lading og oppbevaring.

Husk å ta batteriet ut av bilen etter endt kjørekveld, og oppbevar dem alltid i LiPo-posen.

Sikkerhet er viktig å tenke på uansett hvor du benytter eller oppbevarer batteriene dine. Hold deg alltid i nærheten av batteriet/laderen når du lader i tilfelle noe skulle hende!

Skulle det skje noe med bil/batteri i laderommet eller ellers i lokalet, må nøkkelvakt informeres raskt – bøtte med sand står lett tilgjengelig, samme med brannslukkingsapparat.

I dette rommet foregår all lading i klubblokalet, benytt kun strømstasjonen som står på benken.

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.